Składniki:
  • 120 g łososia wędzonego
  • 300 g spaghetti
  • 2 łyżki masła
  • 200 g śmietany
  • 100 ml mleka
  • 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 1/3 łyżeczki pieprzu białego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Krok 1. Na patelni rozpuszczam masło. Gdy się rozpuści, to dodaję śmietanę i mleko. Mieszam.
 Krok 2. Wędzonego łososia kroję/odrywam drobno.
 Krok 3. Łososia wrzucam na patelnię, doprawiam pieprzem cayenne (chilli) i pieprzem białym. Mieszam. Dodaję też posiekaną natkę pietruszki.

 Krok 4. Makaron gotuję – wkładam do wrzącej i osolonej wody, i gotuję kilka minut, aż będzie al dente (wg opakowania).
 Krok 5. Odcedzony makaron nakładam na talerze i na to nakładam sos. Możecie też makaron wrzucić na patelnię i wymieszać, ale pierwsza wersja prezentuje się "estetyczniej" na talerzu. :) Posypuję natką i podaję. Smacznego. :)
Zapewne wiele osób zna ten przepis, ale jeśli nie mieliście jeszcze okazji jeść spaghetti z wędzonym łososiem, to gorąco zachęcam do spróbowania. Smacznego.