Na placki składniki: (na dużą blachę robię podwójną porcję)
  • 7 dag masła
  • 3 szkl mąki
  • 0,5 szkl cukru
  • 2 jaja
  • 3 łyżki miodu
  • 1 płaska łyżka sody
  • 3 łyżki mleka
Podzielić placki na 3 części (6 części), rozwałkować cieniutko, piec w 180 oC  5-7 minut
Masa:
  • 1 budyń
  • 1/2 l. mleka 
  • 2 płaskie łyżki mąki pszennej
  • 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej.
  • 1 masło
  • 1/2 szkl cukru pudru (1/2 szkl cukru bez łyżki)
  • kieliszek spirytusu
Zagotować budyń na mleku z mąkami i cukrem. Dodać do utartego masła.

Ostudzone placki przekładać masą. Na wierzch polewa. Ciasto jest smaczniejsze jak poleży.

Polewa Eli:
  • 3 łyżki cukru kryształu
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka wody lub mleka
  • 1/3 kostki margaryny
Cukier z kakao wymieszać, dodać letnie mleko lub wodę i wymieszać.
Dodać roztopiony tłuszcz, wymieszać i ogrzewać tak długo aż kropla wylana na talerzyk będzie tężała.