Biszkopty podłużne z Biedronki do namaczania.
Zalewa do moczenia ciastek (ma być 1 szklanka):
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej zalewamy wrzątkiem
  • amaretto i rum 
Masa:
  • 2 serki mascarpone po 250g
  • 1/2 litra śmietanki kremówki (schłodzonej)
  • 2 śmietan fix
  • 3/4 szklanki cukru pudru


Wykonanie:
  • Masa:
    Serki mieszamy z cukrem pudrem.
    Śmietankę lekko ubijamy, potem dodajemy śmietan fix i razem ubijamy aby się wszystko połączyło. Na koniec ubijania dodajemy serki z cukrem. Wszystko chwilę mieszamy (ja wszystko robię mikserem).
  • Biszkopty + masa:
    Biszkopty maczamy w zalewie i układamy na dnie formy na to kładziemy masę potem znów biszkopty i masę.
    Na wierzch posypujemy startą czekoladą lub kakao.
  • Schładzamy.

Smacznego!