75 dag filetów z miruny (mintaja, może być też pierś z kurczaka) pokroić w drobne kawałki
Ciasto do ryby
  • 4 jajka
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól
Ciasto powinno być gęstsze niż na naleśniki.
Składniki wymieszać i maczać kawałki ryby. Smażyć w głębokim tłuszczu.
SOS:
  • 0.5 kg marchwi (zetrzeć poddusić)
  • 1 puszka ananasów (w kostkę)
  • 1 słoik papryki konserwowej (w kostkę)
  • 6 ząbków czosnku przecisnąć przez praskę (ja daję mniej)
  • 2 kostki rosołowe rozpuszczone w 2 szklankach wody (można dać bulion)
  • 5 łyżek octu winnego
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 10 łyżeczek cukru
  • 2 łyżeczki ostrej curry.
Wszystkie składniki (wcześniej marchew troszkę poddusić), wrzucić na patelnię poddusić, chwilę mieszając. Zagęścić 2 łyżkami mąki ziemniaczanej z wodą.
Układamy na przemian sos i ryba.