Ciasto:
  • Czerwona fasola 1 puszka
  • Jajka 2 sztuki
  • Kakao 3 łyżki
  • Banan 1 sztuka
  • Soda oczyszczalna 0,5 łyżeczki
  • Siemię lniane mielone (lub błonnik witalny) 1 łyżka
  • Syrop klonowy 1 łyżka
W przepisie oryginalnym była polewa:
  • Olej kokosowy 3 łyżki
  • Woda 3 łyżki
  • Kakao 2 łyżki
  • Cukier trzcinowy 1 łyżka
  • Wiórki kokosowe do posypania 20 g.
  • Płatki migdałowe do posypania 1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Fasolę opłukać na sitku i zblendować z pozostałymi składnikami na ciasto
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do środka przygotowane ciasto
Piec ok 40 min (50 min)
Po upieczeniu ciasto wyjąć z formy
Wszystkie składniki na polewę włożyć do rondelka, podgrzać i wymieszać dokładnie
Ciasto polać przygotowaną polewą i posypać wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów
Ciasto jest gotowe do jedzenia po całkowitym wystudzeniu.
SMACZNEGO!