2-3 kg żeberek opłukać, pokroić po 1 kostce.
Do 1/3 wysokości garnka wlać zimną wodę + 1 1/2 łyżki soli +pieprz+10 łyżek octu winnego (czerwonego) +2-3 drobno posiekane papryczki chili + 6 łyżek cukru + pęczek tymianku.
Włożyć żeberka, dolać wody, tak, żeby zakryła żeberka.
Gotować 1- 1,5 godz (sprawdzać) do średniej miękkości. Zostawić w wodzie wystudzonej
Zalewa
1,5 szkl keczupu
1 szkl oleju
3-4 łyżki miodu płynnego
1 przyprawa do grilla KAMIS " KARCZEK"
1/3 przyprawy do grilla KAMIS "KURCZAK"

Maczać odsączone kawałki i układać na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20-30 min (sprawdzić czy są miękkie).