• 1,80 kg karczka
  • przyprawa do karkówki GALEO
  • sól
Na noc przyprawić pokrojony w grube plastry karczek.
  • 3 średnie cebule pokroić w krążki, podsmażyć - zeszklić
  • 1/2 kg pieczarek pokroić w paski, podsmażyć żeby odparowała woda
  • 3 ogórki konserwowe pokrojone w krążki
Ułożyć w naczyniu do pieczenia:
  • mięso
  • cebula
  • pieczarki
  • ogórki
  • wymieszać:
  • 1/2 szklanki ketchupu pikantnego
  • 1/2 szklanki kwasu z ogórków
    Zalać zalewą.
Przykryć wierzchem i wstawić do piekarnika na ok 1 godzinę. Później wyłączyć piekarnik na 1/2 godziny zostawić tam karczek i następnie 1/2 godziny jeszcze piec (razem ok 2 godzin).