do 150 g piersi z kurczaka
3 jajka
szalotka
2 garście rukoli
½ czerwonej papryki
1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka sosu sojowego - można pominąć
sól, świeżo mielony pieprz, pietruszka, czosnek, płatki chili

Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Marynujemy w oliwie z oliwek, słodkiej papryce, sosie sojowym i soli. Wstawiamy do lodówki na dwie godziny. Następnie kawałki kurczaka smażymy na patelni już bez dodatku tłuszczu. Odstawiamy. Rukolę myjemy i szatkujemy, ale niezbyt drobno. Paprykę i szalotki kroimy w kostkę. Warzywa przekładamy do miski i dodajemy usmażonego kurczaka. Wbijamy jajka. Doprawiamy solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami. Dokładnie mieszamy i przelewamy do formy na tartę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 20 minut. Omlet z kurczakiem podajemy na gorąco.