- biszkopty - okrągłe ok. 5 paczek
- kefir naturalny 500 ml
- 2 żółtka
- cukier puder - kilka łyżeczek
- masło roślinne ( 250 g)
- kakao
- 3 - 2 galaretki (najlepiej czerwone)
- owoce (teraz brzoskwinie mogą banany)

Wykonanie:
- na tortownicę wykładamy biszkopty, wcześniej mocząc (zanurzyć) każdy z osobna w kefirze
- układamy tak, aby nie było na tortownicy "dziur", układamy na bokach
- żółtka ucieramy w mikserze, wraz z cukrem pudrem, masłem, powoli dodajemy ok. połowy kefiru ( mikser na najniższych obrotach)
- podzielić krem, do jednej części dodać ciemne kakao
- jedną część (białą) przenieść do tortownicy na biszkopty
- położyć kolejną warstwę biszkoptów, ukończonych w kefirze
- potem położyć na to ciemny krem
- potem- analogicznie kolejną warstwę biszkoptów
- potem owoce
- potem galaretkę, lekko ściśniętą, aby się nie rozpuściło
- włożyć do lodówki

Smacznego :-)