Przepis z kanału Kocham Gotować

Składniki, z modyfikacją:
kurczak (uda i podudzia, piersi, skrzydełka, z reszty robimy bulion)
chorizo
ryż do risotto lub paelly
1 marchewka
cebula
czosnek
5 łodyg selera naciowego
1 por
1 papryka
1 pomidor
szafran 5 gr
szklanka białego wina
pieprz
sól
papryka wędzona
wywar z resztek kurczaka i warzyw
Wykonanie:
Na rozgrzaną patelnie troszkę oleju .Wrzucamy czosnek podsmażamy i wrzucamy kurczaka, solimy i pieprzymy, jak kurczak się zarumieni ok.10min,wrzucamy warzywa marchew, cebula, seler, por chwile poddusić aby się nie przypaliły dodajemy paprykę, jak będą warzywa podduszone dodajemy szafran i szczyptę wędzonej papryki, wlewamy kieliszek wina i ok litr bulionu, dodajemy ryż mieszamy by się nie przypaliły po ok 20 min. (ja dusiłam dużo dłużej) dodajemy pomidory natkę pietruszki i groszek chwile dusimy i gotowe.