Biszkopt:

    3 jajka
    Szklanka cukru
    3/4 szklanki oleju
    1 szpinak rozdrobniony hortexu
    2 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem:

    Szklanka borówek
    Szklanka malin
    500ml śmietany 36%
    2 serki mascarpone
    8 łyżek cukru pudru
    1 śmietan fix
Wykonanie:
Szpinak rozmrozić i odcisnąć z wody. Jajka ubić z cukrem dodać olej i szpinak na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Piec w 170°C (ok. 20- 25 min). Krem: do miski wrzucić śmietanę, śmietan fix, mascarpone i cukier puder wszystkie składniki ubić na sztywno.Na koniec do kremu dodać pół szklanki malin i borówek. Po ostudzeniu ciasta odkroić 1/3 i ją pokruszyć ją. Nałożyć krem ma ciasto wyłożyć resztę owoców i posypać pokruszonym ciastem