Bo dieta wcale nie musi być nudna! ????

Składniki:
5 filetów z piersi kurczaka
100-150 g świeżego szpinaku
125 g twarożku typu ricotta
2 pomidory – u mnie malinowe
2-3 ząbki czosnku
do smaku sól, pieprz, ulubione zioła,
olej kokosowy lub masło klarowane

Szpinak umyć, przebrać, zalać wrzątkiem i zostawić na 2 minuty. Po tym czasie dokładnie odcisnąć z niego wodę i posiekać niezbyt drobno. Wymieszać szpinak z ricottą, posiekanymi drobno ząbkami czosnku i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ziołami.

Piekarnik nagrzać do 190 C, naczynie żaroodporne przesmarować olejem lub masłem.

Filety z kurczaka ponacinać tak, by powstały kieszonki. Każdy natrzeć solą i pieprzem. Do środka kieszonek nałożyć farsz z twarożku i udekorować każdą 2 plasterkami pomidora. Przygotowane łódeczki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec 25-30 minut, aż się zrumienią. I gotowe!

Podawaj z surówką z sezonowych warzyw ????