• 150 ml szampana
  • 100 ml wody gazowanej
  • 30 ml  syropu z czarnego bzu
  • 15 ml soku z limonki
  • maliny mrożone
  • kostki lodu

Krok po kroku jak przygotować koktajl Hugo:
  • Nalej wino musujące do wysokiej szklanki.
  • Dodaj sok z limonek i syrop z kwiatów bzu.
  • Delikatnie wymieszaj składniki łyżeczką.
  • Dodaj kostki lodu  i maliny
  • Udekoruj gałązkami świeżego bzu.
Informacje o koktajlu Hugo:
Koktajl Hugo pochodzi z regionu Dolomitów we Włoszech, gdzie po raz pierwszy został zaserwowany w gospodzie należącej do rodziny o nazwisku Hugo. Napój stał się bardzo popularny w Europie, zwłaszcza w okresie letnim, ze względu na swój orzeźwiający i lekko musujący smak. Tradycyjnie przygotowywany jest z białego wina musującego, sokiem z limonek i syropem z kwiatów bzu czarnego, który nadaje mu niepowtarzalny, delikatny aromat.