Forum Kulinarne

Desery i ciasta => Ciasta pieczone => Wątek zaczęty przez: beata.was w 21, Lip, 2024, 02:14 PM

Tytuł: Brownie z czerwonej fasoli (bez mąki i cukru)
Wiadomość wysłana przez: beata.was w 21, Lip, 2024, 02:14 PM
Ciasto:
W przepisie oryginalnym była polewa:
Sposób przygotowania
Fasolę opłukać na sitku i zblendować z pozostałymi składnikami na ciasto
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do środka przygotowane ciasto
Piec ok 40 min (50 min)
Po upieczeniu ciasto wyjąć z formy
Wszystkie składniki na polewę włożyć do rondelka, podgrzać i wymieszać dokładnie
Ciasto polać przygotowaną polewą i posypać wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów
Ciasto jest gotowe do jedzenia po całkowitym wystudzeniu.
SMACZNEGO!