Ciasto:- Czerwona fasola 1 puszka
- Jajka 2 sztuki
- Kakao 3 łyżki
- Banan 1 sztuka
- Soda oczyszczalna 0,5 łyżeczki
- Siemię lniane mielone (lub błonnik witalny) 1 łyżka
- Syrop klonowy 1 łyżka
W przepisie oryginalnym była polewa:- Olej kokosowy 3 łyżki
- Woda 3 łyżki
- Kakao 2 łyżki
- Cukier trzcinowy 1 łyżka
- Wiórki kokosowe do posypania 20 g.
- Płatki migdałowe do posypania 1 łyżeczka
Sposób przygotowaniaFasolę opłukać na sitku i zblendować z pozostałymi składnikami na ciasto
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do środka przygotowane ciasto
Piec ok 40 min (50 min)
Po upieczeniu ciasto wyjąć z formy
Wszystkie składniki na polewę włożyć do rondelka, podgrzać i wymieszać dokładnie
Ciasto polać przygotowaną polewą i posypać wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów
Ciasto jest gotowe do jedzenia po całkowitym wystudzeniu.