Biszkopty podłużne z Biedronki do namaczania.
Zalewa do moczenia ciastek (ma być 1 szklanka):
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej zalewamy wrzątkiem
- amaretto i rum
Masa:- 2 serki mascarpone po 250g
- 1/2 litra śmietanki kremówki (schłodzonej)
- 2 śmietan fix
- 3/4 szklanki cukru pudru
Wykonanie:- Masa:
Serki mieszamy z cukrem pudrem.
Śmietankę lekko ubijamy, potem dodajemy śmietan fix i razem ubijamy aby się wszystko połączyło. Na koniec ubijania dodajemy serki z cukrem. Wszystko chwilę mieszamy (ja wszystko robię mikserem). - Biszkopty + masa:
Biszkopty maczamy w zalewie i układamy na dnie formy na to kładziemy masę potem znów biszkopty i masę.
Na wierzch posypujemy startą czekoladą lub kakao. - Schładzamy.
Smacznego!